2017. január 19., csütörtök

Szépség: A Linux előny

Láttad már napjaink Linuxszát? Szép! Modern! És mindig biztonságos és naprakész a legfrissebb népszerű számítógépes trendeket illetően! A szépség talán nézőpont kérdése, de nem számít a szépség definíciója, a napjainkban elérhető hatalmas modern Linux disztribúció választékkal biztosan megtalálod az ízlésednek megfelelőt.


Kinek a pap, kinek a papné
Vajon az Elementary és a Solus/Evolve elegáns szépsége, a Peppermint sötét homokkövessége, az Ubuntu Unity csiszolt egyedisége, a Chromixium kölcsönvett tiszta vonaljai, a Bodhi kifinomult nyugalma, a Linux Mint Cinnamon egyszerű eleganciája vagy az Ubuntu Mate praktikus egyszerűsége, találhatsz olyan stílusú Linux disztribúciót, amit szépnek tartasz.

Napjaink Linuxsza egy modern számítógépes operációs rendszer, vonzó és könnyen megérthető felhasználói felülettel. De nem csak a "mély külső" vonzerő teszi széppé a Linuxot. A Linux szépségének mélysége megtalálható a frissítéskezelőben, amit a legtöbb modern disztribúció biztosít. Ez magát az operációs rendszert és az összes telepített programját egyaránt frissíti és frissen tartja az aktuális kiadásra. Ennek eredményeként a Linux operációs rendszer biztonságosabb, jobban támogatott és modernebb azoknál az operációs rendszereknél, amik előretelepítve érkeznek a legtöbb otthoni számítógépre napjainkban. Éppen az az igazi szépség.

A szépség tökéletesítése
Ha ez nem elég szépség számodra, itt van még néhány. A választott disztribúciód talán tökéletesnek tűnik, ahogy kinéz, de ha úgy gondolod, hogy némi finomhangolást igényel, hogy fejlessz azon a tökéletességen, ezt könnyen megteheted. A Linux használata megadja számodra azt a szabadságot, hogy egy tökéletes, teljesen testreszabott operációs rendszert használj, előrekonfiguráltan a legtöbb, ha nem az összes olyan alkalmazással, amikre szükséged van a napi számítógép használatod során. Vagy bármit könnyen megváltoztathatsz a kinézeten, a működésen vagy az alkalmazások futtatásán, hogy megfeleljen az általad meglátott szépségnek.

Örök szépség
Az egyéni jellegzetességek, a grafikus kinézet, a zökkenőmentes működés, ami gyönyörűvé teszi ma a Linuxot, talán nem mindig lesz divatban. Annak biztosítása érdekében, hogy mindig naprakész legyél a legújabb trendekkel a számítástechnika minden területén, a fejlesztések rögtön átadásra kerülnek, amint elérhetőek. Egy előnye a Linuxnak más operációs rendszerekkel szemben az, hogy nem korlátozódik egyetlen cég marketing osztályának a szépségérzetére. A Windowszal és az OS X-szel szemben a Linux nem csak egy vállalat által lett létrehozva és támogatva. Támogatott az Intel, Redhat, Linaro, Samsung, IBM, SUSE, Texas Instruments, Google, Canonical, Oracle, AMD és a Microsoft által. Több mint 4000 fejlesztő közreműködött az elmúlt 15 évben a Linux szépségének fejlesztésében. A legfrissebb fejlesztések ezektől a fejlesztőktől, a divatostól a kritikusig, biztonsági frissítésekkel, driver (meghajtóprogram, illesztőprogram, eszközillesztő) frissítésekkel, alkalmazás frissítésekkel, szoftver fejlesztésekkel és operációs rendszer fejlesztésekkel kerülnek szállításra.

A mai Linux szép, kívül és belül. A szépség egy Linux előny.

Felhasznált forrás:
Beauty: The Linux Advantage

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése