2017. január 30., hétfő

Ez az egykártyás számítógép egy erőteljes Ubuntu 16.04-et futtató PC lehet

Az Intel Joul-ja most már támogatja az Ubuntu 16.04-es desktop operációs rendszert.

Forrás: Intel

Ha szeretnél egy PC-t Ubuntu Linuxszal, megfontolhatod az Intel Joule egykártyás számítógépét, egy drága gép vásárlása helyett.

Hozzáadásra került az Ubuntu 16.04 desktop operációs rendszer támogatása a Joule laphoz, a múlt héten megjelent Intel IoT Developer Kit 5.0-hoz tartozó fejlesztői megjegyzések alapján.

Az Intel két Joule lappal rendelkezik, az 570x, amit $219-ért árusítanak a Mouser-en, és az 550x, ami $179-re van árazva ugyanazon a kiskereskedői oldalon. Az 550x, amit legutóbb kezdtek szállítani, $349-re volt árazva hétfőig, miután az IDG News Service közzétett egy cikket, amivel a szokatlanul magas árra mutatott rá.

A Joule lapok hasonlóak a Raspberry Pi 3-hoz, minden lényeges komponens rá van zsúfolva egy áramköri lapra. De a Joule-t megfűszerezték legutóbb megjelent komponensekkel, memória és tároló, a leggyorsabb lap számítógéppé téve a kategóriájában.

A Joule lapok a legfrissebb Intel Atom processzorokkal rendelkeznek, amik a Broxton architektúrán alapulnak, 4K videó rögzítésére alkalmas GPU-kkal, 802.11ac Wi-Fi-vel, LPDDR4 memóriával, USB 3.0 portokkal és belső tárhellyel, akár 8 GB-ig. A Raspberry Pi 3 ARM processzorral rendelkezik, nincs belső tárhelye, USB 2.0, 1080p grafikus processzorral és lassabb memóriával és Wi-Fi-vel rendelkezik.

Az Intel a Joule-t robotok fejlesztésére, drónok és nagy számítási teljesítményt igénylő okos eszközökhöz tervezte. De a Raspberry Pi 3-hoz hasonlóan, amit szintén használnak PC-ként is, a Joule elég erős ahhoz, hogy alsó kategóriás PC vagy szerver legyen belőle.

Felhasznált forrás: This Intel board computer can be a powerful Ubuntu 16.04 Linux PC

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése