2017. január 26., csütörtök

Használj TrueCrypt-et adataid biztonságossá tételéhez

A BitLocker egy merevlemez titkosító segédprogram Windows 7 és Vista alatt. Sajnos csak az Ultimate és Enterprise verziókban érhető el és XP-n egyáltalán nem. Ma megnézzük a TrueCrypt-et, ami egy ingyenes segédprogram, ami lehetővé teszi a titkosítási funkcionalitást más verziókon.

Frissítés: A TrueCrypt-et már nem áll aktív fejlesztés alatt, de a nyílt forráskódú VeraCrypt a projekt folytatása. Töltsd le a VeraCrypt-et itt és a lenti instrukcióknak ugyanúgy működiük kellene.

A TrueCrypt egy ingyenes nyílt forráskódú lemeztitkosító segédprogram, ami működik Windowson, Macen és Linuxon. Lehetővé teszi egy teljes meghajtó, partíció vagy flash meghajtó titkosítását és biztosítja, hogy senki sem férhet hozzá az adatokhoz a megfelelő jelszó nélkül. Menet közbeni titkosítást biztosít és a meghajtó titkosítása után mindent ugyanúgy használhatsz tovább, mint ahogy szokásosan tennéd.

A telepítés egyenes és ajánlott egy rendszer visszaállítási pont létrehozása telepítés előtt.


Kattints a Create Volume gombra, hogy elkezdődjön a lemez titkosítási beállítása.


Az egész folyamat varázsló-központú, ami egyszerűvé teszi a használatát még a kezdők számára is. Titkosíthatsz egy virtuális lemezt, egy cserélhető meghajtót vagy egy teljes rendszerlemezt. Sokkal több lépés van, mint amit itt megmutatunk, de a varázsló egyszerűvé teszi minden döntésedet.


Több titkosítási szint közül választhatsz. Számos típusából lehet választani és mindnek megvannak a maga különleges minőségei... De a felhasználók többségének megfelel az AES.


A folyamat befejezéséhez újra kell indítanod a számítógépet.


A merevlemez titkosításához szükséges idő változik a rendszer méretétől és sebességétől függően. Tesztünkben egy teljes 320 GB-os meghajtót titkosítottunk, ami körülbelül 4 órát vett igénybe.


A folyamat befejezéséhez újraindítás szükséges.


Mostantól mindig, amikor bekapcsolod a számítógéped, be kell jelentkezned a TrueCrypt-ben létrehozott jelszó használatával.


Ha aggódsz a privát vagy érzékeny adatok nyilvánosságra kerülése miatt, a TrueCrypt egy egyszerű és hatásos, ingyenes opció. Ha olyan verziójú Windowst vagy más operációs rendszert használsz, ami nem tartalmaz BitLockert vagy egyéb titkosító megoldást, a TrueCrypt megvéd. Ez egy sokoldalú segédprogram, ami képes titkosítani partíciókat, virtuális lemezeket, flash meghajtókat vagy egy teljes merevlemezt, ahogy megmutattuk.

Felhasznált forrás: Getting Started with TrueCrypt (to Secure Your Data)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése