2017. február 1., szerda

A legújabb Shotwell kiadások bekapcsolják a HTTPS titkosítást


A Shotwell 0.24.5 és 0.25.4 mostantól letölthető.

Jens Georg Shotwell karbantartó korábban bejelentette a nyílt forráskódú képnézegető és rendező alkalmazás két új karbantartási verziójának elérhetőségét GNU/Linux operációs rendszerekre.

A Shotwell 0.24.5 és 0.25.4 mostantól elérhető letöltésre, és úgy tűnik, hogy az egyetlen változás a HTTPS (Biztonságos HTTP) titkosítás állandó használata az összes bennefoglalt közzétevő bővítményhez.

Ez biztosítja, hogy a kapcsolatod az alkalmazás által támogatott különféle közzétevő szolgáltatásokhoz állandóan biztonságos marad és senki nem tud lehallgatni és ellopni a hitelesítési információidat.

"Éppen most adtam ki a Shotwell 0.24.5 és 0.25.4-et, amik bekapcsolják a HTTPS titkosítást az összes közzétevő bővítményen." - Mondta Jens Georg a levelezési lista bejelentésében, ahol a fejlesztő erősen ajánja azoknak, akik a Shotwell Tumblr vagy Yandex.Fotki publikáló jellegzetességeit használják, hogy cseréljék le a jelszavaikat és lépjenek be újra ezekbe a szolgáltatásokba, miután frissítették az alkalmazást az új verziókra.

Másrészt, ha akár a YouTube vagy Picasa közzétevő szolgáltatást használod a Shotwell-en belül, itt is szintén újra be kellene jelentkezned az adott szolgáltatásba, miután frissítetted a Shotwellt a ma megjelent új karbantartási frissítésekre. Azonnal letöltheted a Shotwell 0.24.5-öt (stabil) és a 0.25.4-et (instabil) a Softpedia weboldaláról.

Ezek csak a tarball források, így ha nem kedveled a forrásból való szoftver fordítást, azt javasoljuk, hogy nézd a kedvenc GNU/Linux disztribúciód tárolóit a frissített Shotwell kiadásokhoz, amiknek a következő napokban kellene megérkezniük.

Kérjük frissítsd a telepítéseidet, amint meglátod a Shotwell 0.24.5 vagy 0.25.4-es verzióját a disztród tárolóiban. Több nyelvi fordítás is frissítésre került ezekben a kiadásokban.

Felhasznált forrás: Latest Shotwell Releases Enable HTTPS Encryption, Change Your Passwords Now

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése