2019. január 24., csütörtök

Mik lesznek a legnagyobb fejlesztői trendek 2019-ben?

Mik a legnépszerűbb programozási nyelvek a fejlesztők körében ma? Még mindig a JavaScript, 10 millió feletti felhasználóval világszerte. A Phython elérte a 7 millió aktív fejlesztőt, és még mindig mászik felfelé a ranglétrán.

Honnan tudjuk ezt? A Fejlesztői gazdaság felmérésnek (Developer Economics survey) köszönhetően.

Minden évben 40 000 feletti fejlesztőt ér el, 167-nél több országban, hogy megtudjuk, hogy mi történik a szoftvervilágban, és merre megy legközelebb.

Ezen a héten a Fejlesztői gazdaság felmérés visszatért a legújabb 16. kiadásában, minden fejlesztőt részvételre hívva. Ha benne vagy a mobil, asztali (desktop), IoT, AR/VR, gépi tanulás és data science (szó szerint adattudomány), web, backend/felhő, és játékfejlesztésben, akkor ezt a felmérést relevánsnak fogod találni. Nyitva áll minden fejlesztő számára, legyenek akár tapasztalt szakemberek, korai szakaszban lévő kezdők, tanulók, vagy csak hobbisták.

A fejlesztői gazdaság felmérés azokra a kérdésekre fókuszál, amik segítenek megérteni az ipar számára a jövő trendjeit és a növekedési lehetőségeket. Mely fejlesztői készségek a legfontosabbak? Milyen programozási nyelveket, eszközöket vagy platformokat használsz a projektedben? Milyen erőforrások a legfontosabbak akkor, amikor valami újat szeretnél tanulni? Ebben az új 16. kiadásban a felmérés szintén kérdez etikáról, adatvédelemről és biztonságról, valamint projekt kezelési metodikákról is a szoftverfejlesztésben.

A felmérésből jövő bepillantások segítenek rávilágítani a legfontosabb trendekre 2019-ben. Minden résztvevő, aki befejezi a felmérést, részt vesz a nyeremény sorsoláson, ahol $18 000 feletti értékben nyerhetnek jutalmakat, beleértve Samsung S9 Plus-t, Oculus Rift érintős virtuális valóság rendszert, Filco Ninja Majestouch-2 tenkeyless (numerikus részleg nélküli) billentyűzetet, fejlesztői lincenceket, Udemy ajándékszelvényeket, és más dolgokat.

A fejlesztők szintén hozzáférnek majd a felmérés eredményeihez, a "Fejlesztői Nemzet állapota 16. kiadás" jelentés formájában, és referenciaértékeket, hogy összehasonlíthassák állásukat a globális trendekkel szemben.

Végül, akik kedvelik a meglepetésfaktort, elégedetten fedezik fel a saját végső sci-fi AI karakterüket a felmérés végén, a válaszaikra építve, barátokkal való megosztásra érdemesen.

Segíteni szeretnénk a fejlesztőket abban, hogy annak az élvonalában legyenek, amerre az ipar legközelebb megy. Ezért támogatjuk a Fejlesztői gazdaság felmérést - hogy rávilágítson a közelgő trendekre.

Meghívunk mindannyiótokat, hogy vegyetek részt a felmérésben és legyetek részesei valami nagyobbnak.

Részvétel a felmérésben (angol nyelvű).

Forrás: What will be the biggest development rends in 2019? | Ubuntu blog.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése