2019. január 10., csütörtök

Harc Wesnothért (The Battle for Wesnoth) ismertető

 A kép forrása: http://wesnoth.hu.
A Harc Wesnothért (The Battle for Wesnoth) egy ingyenes, nyílt forráskódú körökre osztott stratégiai játék, eredetileg David White által tervezve. Abban a tekintetben hasonló olyan játékokhoz, mint a Fire Emblem, Advance Wars és a Shining Force, hogy minden játékos egységek seregét irányítja, mindegyik a saját erősségeivel és gyengeségeivel.

Az első fő jellegzetessége a játéknak, ami különválasztja a versenytársaitól, az egyszerű online játék jelenléte. Egyik sem csatlakozik a 187.13.122.23-hoz és nyitja meg a 2000-2500-as portokat csak azért, hogy a szervereket elérhetetlenül találja. A játék ahelyett, hogy rákényszerítené a játékosokat játékok hosztolására és a játékokhoz való csatlakozásra, saját dedikált szervert használ, ahol bárki játszhat. Az online játék elmenthető, és egy későbbi időben betölthető, szóval még ha valakinek meg is szakad a kapcsolata, a csata folytatódni fog.

Ha nem vagy benne a többjátékos játékmódban, hatalmas mennyiségű egyjátékos lehetőség vár. Míg egy tipikus taktikai játék néhány kampányt kínálhat, a Harc Wesnothért nem kevesebb mint hattal kezd veled. Néhány órától néhány nap játékidőig terjednek a kampányok, mindegyik kampány megállhat önálló játékként. Nem csak az, de szó szerint több tucat felhasználók által készített kampány tölthető le ingyenesen egyenesen a játék címképernyőjéről. Ez közel határtalan játékot ad a már egyébként is robusztus, erőteljes címhez.

A Harc Wesnothért (The Battle for Wesnoth) szintén barátságos azokhoz, akik saját pályát készítenének. A gazdag szerkesztő (benne van a játékban) lehetővé teszi bármilyen olyan elem használatát az alkotásodban, amit kampány során látsz. A művészlelkek megkaparinthatnak egy CampGen néven hívott külön programot is, hogy egy teljes kampányt készítsenek. beleértve testreszabott egységeket!

Analízis: Sok különböző programozó által kódolva és közösség által készített grafikákat, kampányokat, zenéket felvonultatva a Harc Wesnothért (The Battle for Wesnoth) megmutatja, hogy mit tud elérni az együttműködés. Szintén képes olyasvalamivé tenni egy bonyolult játékműfajt, hogy az átlagos játékosok is élvezhetik. A Harc Wesnothért (The Battle for Wesnoth) ingyenes és elérhető Windowsra, MacOS X-re és Linuxra.

A játék magyar weboldala: http://wesnoth.hu vagy http://wesnoth.fsf.hu.
A játék hivatalos (angol) weboldala: https://www.wesnoth.org.

A játék Steam-en is elérhető:Battle for Wesnoth a Steamen.

A játék elérhető iPhone-ra, iPad-ra és iPod Touch-ra is, de ezek a verziók jelenleg (a cikk írásának pillanatában) (2019.01.10, 13:25 CET) pénzbe ($3.99 USD-be) kerülnek:
Battle for Wesnoth.
Battle for Wesnoth HD.

Jó szórakozást kívánok mindenkinek!

Forrás: Battle for Wesnoth.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése